Ръководството, в лицето на Управителя на ТРАКИЙСКИ ХЛЯБ ООД, официално декларира своята Политика за управление на безопасността на храните съгласно изискванията на стандарт ISO 22000:2018, която е огласена, разбрана, прилагана и поддържана на всички нива в Организацията.
Политиката за безопасност на храните осигурява съответствие между изискванията на клиентите и заинтересованите страни с нормативните и вътрешни документи.
За постигането на тази Политика ТРАКИЙСКИ ХЛЯБ ООД насочва усилията си в следните генерални цели:
- Въвеждане, поддържане и усъвършенстване на системата за управление на безопасността на храните в съотвтствие с ISO 22000:2018 и спазване на нормативните актове, свързани с дейността;
- Осигуряване на обхват и съдържание на системата за управление на безопасността на храните, подходящи за нашите продукти и дейности, съобразени с ролята ни в хранителната верига, контекста на организацията, потребностите и очакваниятана заинтересованите страни;
- Извършване на прегледи на системата за управление на безопасността на храните през планирани интервали, за да се осигури нейната непрекъсната актуалност, адекватност и ефективност;
- Персоналът, извършващ дейности, имащи влияние върху безопасността на храните да бъде компетентен на базата на подходящо образование, обучение, умение и опит;
- Организацията има задължението за идентифицирането на всички процеси и потвърждава, че те протичат при контролирани условия и не създават рискове и опасности за безопасността на продуктите;
- Регламентира и поддържа механизъм за постоянно следене актуалната нормативна база на действащото законодателство по отношение на безопасността на храните, както и другите изисквания, възприети от организацията;
Във връзка с дефинирането на политиката, ТРАКИЙСКИ ХЛЯБ ООД си е поставила за цел да изпълнява постоянно следните дейности:
- Стремеж към все по-ранно откриване и анализиране на евентуалните опасности за безопасността на храните с оглед успешното предотвратяване на потенциални инциденти;
- Усъвършенствуване на вътрешно-фирмената система за недопускане възникването на проблеми, резултат от влошена комуникация, недобро оборудване, човешки фактор и др.;
- Ефективно управление на рисковете за безопасността на храните;
- Системно провеждане на обучение за повишаване квалификацията на персонала и неговата мотивация за качествена работа във връзка с безопасността на храните;
- Подобряване на необходимите условия за създаване на функционална среда в работните помещения;
- Удовлетворяване нуждите на клиентите;
- Осигуряване на внимателна селекция и оценяване на доставчиците;
- Планиране и въвеждане на подходящи методи за наблюдение, измерване и анализ на процесите, за да се осигури тяхното съответствие с изискванията;
- Поставяне на разумни, постижими и икономически обезпечени цели по безопасност на храните като елемент от процесите на организацията за осигуряване изискванията към произвежданите от нас продукти, включващи безопасност, качество, законност и осъществяване на прегледа им;
- Непрекъснато подобряване на системата за управление на безопасността на храните чрез натрупване и прилагане на умения и практически опит от екипа на Организацията;
Ръководството е създало условия за стриктно спазване изискванията на системата за управление на безопасността на храните в ТРАКИЙСКИ ХЛЯБ ООД и за активното участие на ръководния и изпълнителски персонал в нейното развитие и поддържане.
Като Управител декларирам личното си участие и отговорност за изпълнение на обявената политика по управление на безопасността на храните.



